NOS SportAangepast

NBA-ster Durant laat WK schieten

De Amerikaanse basketbalploeg moet weer een grote naam missen op het WK, dat eind deze maand begint. Kevin Durant, afgelopen seizoen gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de profcompetitite NBA, heeft zich teruggetrokken. Hij voelt zich "mentaal en fysiek" niet klaar voor het WK.

De forward van Oklahoma City Thunder was een van de vedetten in het gezelschap van zestien basketballers van wie er uiteindelijk twaalf de wereldtitel gaan verdedigen. Durant maakte deel uit van de groep die in 2010 de wereldtitel veroverde en in 2012 de olympische titel pakte.

"Moeilijke beslissing"

"Dit was een moeilijke beslissing, want het vervult me met trots om ons land te vertegenwoordigen", aldus Durant in een verklaring. "Ik moet een stap terug doen om me mentaal en fysiek voor te bereiden op het nieuwe NBA-seizoen."

Met Durant raken de Amerikanen opnieuw een belangrijke kracht kwijt. Vorige week brak Indiana Pacers-speler Paul George tijdens een training een been. Eerder bleken om diverse redenen Kevin Love, Blake Griffin, LaMarcus Aldridge en Kawhi Leonard al niet beschikbaar.

Het WK basketbal vindt van 30 augustus tot en met 14 september plaats in Spanje. Twee weken later beginnen de NBA-trainingen voor het nieuwe seizoen, dat eind oktober begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl