NOS NieuwsAangepast

Onderzoek overname UPC/Ziggo stil

Het onderzoek van de Europese Commissie naar de overname van kabelmaatschappij Ziggo door het moederbedrijf van concurrent UPC is tijdelijk stilgelegd. De EU wil eerst extra informatie over de overnameplannen voordat het onderzoek verdergaat.

De Amerikaanse eigenaar van UPC, Liberty Global, deed begin dit jaar een bod op Ziggo. In de praktijk betekent dat dat UPC en Ziggo fuseren en verder gaan onder de naam Ziggo. De overname gaat pas door als de Europese Commissie toestemming heeft gegeven. De Commissie wil eerst onderzoeken of de overname de concurrentie op de markt niet verstoort.

Oktober

Wat voor extra informatie de Europese Commissie wil hebben van Liberty Global is niet duidelijk. Het bedrijf zegt constructieve gesprekken te voeren met de EU en verwacht dat de overname dit jaar nog wordt afgerond. Oorspronkelijk was het plan dat de EU half oktober met een oordeel over de overname zou komen. Het is niet bekend of die datum nog wordt gehaald.

UPC en Ziggo hebben samen zo'n 4,5 miljoen Nederlandse huishoudens als klant. Samen zouden ze veruit de grootste aanbieder van diensten via de kabel in Nederland worden. Zo'n monopoliepositie kan leiden tot hogere prijzen voor consumenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl