NOS SportAangepast

Haase zakt op wereldranglijst

Robin Haase heeft tien plekken moeten inleveren op de wereldranglijst. De Zuid-Hollander staat nu op de 61ste plaats en is daardoor nog altijd de beste Nederlander.

Haase bereikte afgelopen week weliswaar de halve finales van het ATP-toernooi in Gstaad, maar had veel punten te verdedigen door zijn finaleplaats van 2013 op het toernooi. Igor Sijsling stijgt één plaats en is de Nederlandse nummer twee op de 75ste positie.

De Bakker

Thiemo de Bakker kruipt door zijn kwartfinale in Atlanta dichter naar de tophonderd. De Westlander maakt een progressie van negen plaatsen en is de nummer 133.

Toernooiwinnaars Pablo Cuevas (Umag) en Pablo Andújar (Gstaad) maken een flinke sprong van respectievelijk 20 en 24 plaatsen. Cuevas is nu de nummer 40 van de wereld, Andújar staat 44ste. John Isner verdedigde zijn titel in Atlanta en blijft op de twaalfde plaats staan.

De toptien van het ATP-klassement bleef ongewijzigd. Novak Djokovic leidt voor Rafael Nadal, Roger Federer, Stanislas Wawrinka en Tomás Berdych. Alle toppers komen vanaf begin augustus weer in actie op het masters-toernooi in Toronto.

Vrouwen

Bij de vrouwen waren er in de top geen verschuivingen. Serena Williams, Li Na, Simona Halep, Petra Kvitová en Agnieszka Radwanska vormen de topvijf. Williams en Radwanska komen deze week in actie in Stanford.

Jelena Svitolina prolongeerde afgelopen weekend haar WTA-titel in Bakoe, maar zakte wel één plaats. De Oekraïense is de nummer 38 van de wereld.

Kiki Bertens blijft de hoogst gerangschikte Nederlandse. Ze klom van de 78ste naar de 77ste plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl