NOS VoetbalAangepast

Vitesse strikt Nigeriaanse spits

Vitesse heeft zijn spitspositie ingevuld. De Arnhemse club neemt de 26-jarige Abiola Dauda over van Rode Ster Belgrado.

De Nigeriaanse aanvaller, die ook over een Zweeds paspoort beschikt, tekent een contract voor drie jaar bij de nummer zes van het vorige eredivisieseizoen.

Trainer Peter Bosz drong de laatste weken nadrukkelijk aan op de komst van een aanvalsleider om de vacature van Mike Havenaar op te vullen. "We zijn blij dat we de gewenste spitspositie hebben ingevuld", zegt technisch directeur Mo Allach op de website van Vitesse. "Het is een belangrijke volgende stap in de samenstelling van onze eerste selectie."

Van Zweden naar Servië

Dauda startte zijn carrière bij Grassroot Highlanders, dat hem in 2006 zag vertrekken naar het Zweedse Sölvesborgs GoIF. Twee jaar later nam Kalmar FF de spits over. Na vijf jaar Kalmar maakte Dauda in 2012 de overstap naar Rode Ster Belgrado.

Dauda speelde twee jaar voor Rode Ster. In zijn tweede seizoen was hij elf keer trefzeker in twintig duels.

De nieuwe Bony?

Twee seizoenen geleden beschikte Vitesse met Wilfried Bony nog over de topscorer van de eredivisie. Dat jaar speelde trainer Fred Rutten regelmatig met drie centrumspitsen in de aanvalslinie: Bony, Jonathan Reis en Mike Havenaar. Na het vertrek van Havenaar naar het Spaanse Cordoba had Bosz alleen de jonge Serviër Uros Djurdjevic en de Noor Marcus Pedersen als alternatief voor de spitspositie.

Dauda is na Arnold Kruiswijk, Denys Olijnyk en de huurling Wallace de vierde aanwinst voor Vitesse in deze zomer. Ook Bertrand Traoré wordt opnieuw gehuurd van Chelsea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl