NOS WielrennenAangepast

Mollema: fijn wat te laten zien

Bauke Mollema liet zich in de koninginnenrit naar Pla d'Adet van voren zien, maar kwam tekort voor de dagzege. De renner van Belkin moest 1.12 toegeven op de Poolse ritwinnaar Rafal Majka (Tinkoff-Saxo).

"Ik merk al de hele Tour dat ik kan blijven rijden, maar ik mis de versnelling om echt diep in het rood te gaan," was de eerste reactie van Mollema. "Het was wel fijn om wat te laten zien en te stijgen in het klassement."

"Blij met tijdswinst"

Mollema koos de zeventiende etappe niet voor niets uit om mee te gaan in een ontsnapping. "Het parcours leende zich daar goed voor", zei de Belkin-renner. "Het was een korte explosieve rit. Bergop kan het geen kwaad in een kopgroep te zitten. Even zwaar."

Dankzij zijn goede klassering steeg Mollema van de tiende naar de zevende plaats in het algemeen klassement. "Ik ben blij met de tijdswinst in het klassement. Mooi om terug te zijn op de zevende plaats", zei hij.

"Klasse van Valverde"

Laurens ten Dam kwam op 1.50 als veertiende binnen. "Het was heel zwaar natuurlijk", zei Ten Dam. "Vanaf de voorlaatste klim werd er al heel hard gereden. Van onder tot boven was het een tijdrit, hoorde ik Frans (Maassen, ploegleider) al roepen naar Bauke. Ik heb even geprobeerd om Valverde eraf te rijden. Op het laatst knalt hij ons er allemaal af. Dat geeft wel zijn klasse aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl