NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 22 juli

Waar is die trein? De trein met de vliegramp-slachtoffers staat nog steeds in de Oekraïense stad Donetsk. Gisteren om 18.00 uur Nederlandse tijd vertrok de trein uit Torez. Met in de koelwagons de lichamen van honderden slachtoffers van de crash. Maar direct na vertrek ontstond onduidelijkheid over de bestemming.

Timmermans bij de VN Emotionele woorden van minister Timmermans gisteren bij een toespraak in de VN-veiligheidsraad. De minister van Buitenlandse Zaken zei dat hij nooit zal begrijpen dat het zo lang duurde voordat reddingswerkers in Oekraïne hun werk mochten doen. Daarnaast noemt Timmermans het verschrikkelijk dat op de rampplek met lichamen werd gesleept en dat slachtoffers werden beroofd. De V-raad veroordeelde gisteravond het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines. De resolutie werd unaniem aangenomen.

Eigenaar Sewol dood gevonden In Zuid-Korea is het lichaam gevonden van de eigenaar van de veerboot die in april verging. Er wordt gespeculeerd dat hij zelfmoord heeft gepleegd. De politie was al maanden op zoek naar hem omdat het schip tegen de regels in was verbouwd waardoor het zou het zijn gezonken. Bij de ramp kwamen meer dan 300 mensen om het leven, vooral leerlingen die op schoolreis waren.

Het laatste nieuws uit Oekraïne en New York, waar Frans Timmermans de Veiligheidsraad toespreekt:

.

EU-ministers vergaderen over sancties Rusland Vandaag is er in Brussel een vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU. Op de laatste top, op 16 juli, hebben regeringsleiders besloten dat criteria voor sancties tegen Rusland moeten worden uitgebreid. Dat was nog voor de ramp met MH17, de vraag is hoe verdeeld de landen nu reageren.

219 schoolmeisjes Nigeria 100 dagen weg Vandaag is het 100 dagen geleden dat 219 schoolmeisjes in Nigeria door extremisten van Boko Haram werden ontvoerd. De VN vraagt daarom vandaag extra aandacht voor het lot van de meisjes. Afgelopen weekend waren er al demonstraties in de VS en Nigeria.

Gert-Jan Dennekamp

Trein staat nog in Donetsk. Minister van infrastructuur hoopt dat trein om zeven uur vertrekt. http://t.co/agvMm9mcZH via @NOS Gert-Jan Dennekamp (@gjdennekamp) 22 juli 2014

Droog en veel zon, het wordt 24 tot 28 graden. De komende dagen blijft het zo: temperaturen tussen de 24 en 29 graden met af en toe kans op een bui.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl