NOS SportAangepast

Okken (32) stopt met atletiek

Atleet Arnoud Okken zet een punt achter zijn loopbaan. De 32-jarige specialist op de middenafstand ondervindt te veel last van een achillespeesblessure, die hij eind vorige maand opliep.

Okken werd in zijn loopbaan twaalf keer Nederlands kampioen (vijfmaal outdoor, zeven keer indoor), maar zijn absolute hoogtepunt kwam in 2007 toen hij op de 800 m Europees kampioen indoor werd.

Okken kwam door diverse blessures sinds juni 2011 amper nog in actie."Ik heb geprobeerd dit seizoen weer 'back on track' te zijn. De aanloop was ook nog bemoedigend, met goede trainingen. Maar nu zit mijn topsportcarrière erop", liet de geboren Doetinchemmer weten.

"De achillespeesklacht tijdens mijn eerste wedstrijd eind vorige maand in Nijvel was dermate hevig dat ik zeker zes weken nodig zou hebben om weer terug op niveau te kunnen zijn", legde Okken uit. "Die tijd heb ik niet tot aan de EK volgende maand in Zürich. Omdat de kans bovendien te groot is dat de blessure terugkomt, vind ik het niet reëel mijn baanatletiekcarrière voort te zetten. Ik zal vast en zeker nog wel een keer aan wegwedstrijden of crossen meedoen, maar dat is voor de lol."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl