NOS NieuwsAangepast

Moord op echtgenote (86): eis 5 jaar

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen een 83-jarige man uit Doorn die vorig jaar zijn vrouw om het leven bracht. Hij wurgde haar naar eigen zeggen omdat hij haar lijden niet meer kon aanzien. De vrouw van 86 leed onder meer aan de ziekte van Parkinson.

De man werd in oktober opgepakt nadat hij zelf de politie had gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw iets had aangedaan. Het stel was 58 jaar getrouwd.

De man verklaarde in de rechtszaal dat hij zijn vrouw wurgde op het moment dat zij, niet voor het eerst, een hevige aanval van trillen en schudden had. "Dat moest stoppen."

Dementie

Volgens het OM was er geen enkele aanwijzing dat het slachtoffer niet meer wilde leven. Bovendien was de vrouw, die behalve aan parkinson aan beginnende dementie leed, niet terminaal ziek.

Er was volgens het OM sprake van moord met voorbedachten rade. Wel hield justitie bij het opstellen van de eis rekening met de leeftijd van de verdachte, zijn blanco strafblad en verklaringen van familie en bekenden.

Zoon

Namens de familie kwam de zoon van het echtpaar tijdens de rechtszaak aan het woord. Hij hoopt dat zijn vader niet naar de gevangenis moet. De uitspraak is over twee weken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl