NOS NieuwsAangepast

Yo waarschuwt voor raketaanvallen in Israël

En zo krijgt de app Yo toch nog een serieuze functie. De makers hebben 'm zo aangepast dat je in Israël - en daarbuiten - pushnotificaties kan krijgen bij een raketaanval. Dat doe je door de gebruikersnaam REDALERTISRAEL toe te voegen.

Yo is een supersimpele app van Or Arbel uit Tel Aviv (die nu in San Francisco woont) waarmee je alleen "Yo" kan sturen naar je vrienden. Dat was ook meteen de kritek op de app,

Sirenes

De username REDALERTISRAEL is die van de al bestaande app Red Alert: Israel. Die werd opgericht in 2012, toen Israël ook met een groot offensief bezig was. Ari Sprung en Kobi Snir maakten de app als backup voor de sirenes die 15 seconden voor een inslag loeien. Ze waren bang dat niet iedereen de sirenes zou horen.

Nu is de app weer veel in gebruik. En om te zorgen dat nóg meer mensen de waarschuwing krijgen, werken Sprung en Snir samen met de makers van Yo, meldt de Times of Israel. Elke keer als er in Israël een waarschuwing klinkt, krijg je een Yo binnen. En daar komen er vanmiddag veel van binnen, heel veel.

AFP

Gazastrook

Het regent momenteel raketten in Israël, en dat worden er alleen maar meer. Het Israëlische leger breidt daarom de operatie tegen Hamas in de Gazastrook de komende dagen uit, zegt minister Yaalon van Defensie. Vannacht heeft Israël meer dan 160 doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Hamas schoot 165 raketten de andere kant op, zegt het Israëlische leger.

Aan Palestijnse zijde zijn volgens Hamas deze week 35 mensen omgekomen en 200 mensen gewond geraakt. De meeste slachtoffers zouden burgers zijn. Volgens het Israëlische leger zijn de aantallen veel lager.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl