NOS VoetbalAangepast

"Robben was niet fit bij Real"

Arjen Robben was in zijn tijd bij Real Madrid verre van fit. "Robben had in zijn periode bij Real Madrid veel problemen met zijn skelet", aldus Hub Westhovens, osteopaat van Robben, in Studio Brasil.

Robben kwam in 2007 bij Real Madrid terecht na drie seizoenen bij Chelsea te hebben gespeeld. Hij kende in de Spaanse hoofdstad veel blessureleed. Telkens lag het probleem bij hemzelf.

"Drie duels in acht dagen"

"Bij Real Madrid was hij een periode van zes maanden geblesseerd", zegt Westhovens. "Ik ben naar Madrid gevlogen en had geen idee wat mij te wachten stond. Na mijn behandeling speelde hij drie duels in acht dagen. Hij is sindsdien gewoon heel fit."

Toch was Robben nadien nog een aantal keer geblesseerd. In de aanloop naar het WK 2010 bijvoorbeeld, toen hij met hulp van Dick van Toorn werd klaargestoomd voor het wereldkampioenschap.

Botsing met doelman Augsburg

Westhovens: "Dat waren pechgevallen. Die blessure in 2010 was natuurlijk vervelend, maar er zijn toen keuzes gemaakt die niet goed waren. Na het WK is Robben bijna altijd fit geweest. Het had nooit met zijn skelet te maken. De meest vervelende blessure was toen hij dit seizoen in botsing kwam met Marwin Hitz, de doelman van FC Augsburg. Dat had iedereen kunnen gebeuren."

Of het succes van Robben te danken is aan de behandelingen van Westhovens, wil de osteopaat uit Limburg niet zeggen. "Hij is nu compleet en dat komt omdat er rust om hem is. Daarom is hij ook sterker geworden. Ik claim geen succes, ik ben alleen onderdeel van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl