NOS NieuwsAangepast

Brief Wilders: pak islamterreur aan

PVV-leider Wilders wil dat het kabinet met een "keihard actieplan" komt om burgers te beschermen tegen de dreiging van islamitische terreur.

In een ingezonden brief in de Volkskrant reageert Wilders op het maandag verschenen rapport van de AIVD over de toenemende dreiging van de jihadstrijders. Volgens de AIVD is de dreiging "groter dan ooit". Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wil de bezuinigingen op de AIVD deels terugdraaien.

Volgens Wilders heeft de Nederlandse politiek sinds de aanslagen 11 september 2001 niets gedaan. "De regenten in Den Haag sloten de ogen voor de barbaarse ideologie die vandaag de terreur wereldwijd voedt; de islam", zo staat in de ingezonden brief.

Vrijheid kwijt

De PVV wil de grenzen sluiten voor terugkerende Syriëgangers, vertrokken Nederlandse jihadstrijders hun Nederlandse nationaliteit afnemen en verenigingen die aanzetten tot de jihad verbieden. Volgens Wilders wordt er met "hoon en afkeer" op zijn voorstellen gereageerd.

"Al tien jaar ben ik mijn vrijheid kwijt door islamitische bedreigingen, omdat ik de waarheid spreek", zegt Wilders. Hij wil dat er snel iets gebeurt, anders "dreigen we ook dit keer te laat te komen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl