NOS NieuwsAangepast

Mogelijk homowijk in Tilburg

Tilburg krijgt mogelijk een wijk voor homo's, biseksuelen en transgenders. Projectontwikkelaar Blauwhoed onderzoekt of daar belangstelling voor is.

De omheinde wijk, Gay Village, moet in het noorden van Tilburg komen. De projectontwikkelaar zegt dat hij met het plan reageert op het toenemende geweld tegen homo's. Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat 22 procent van de homomannen zich soms onveilig voelt in de eigen buurt.

Aan de hand van de uitkomsten van een online-onderzoek bekijkt Blauwhoed of er mensen zijn die in Gay Village willen wonen. Mensen moeten reageren op stellingen als: 'Een woonwijk specifiek voor de roze doelgroep zorgt voor segregatie en is daarom onwenselijk'.

Kookschool

Een Tilburgse makelaar, die namens Blauwhoed het woord voert, zei op Radio 1 dat samen met toekomstige bewoners wordt overlegd waar behoefte aan is. Er zijn al plannen voor onder meer een fitnessruimte en een kookschool in de wijk.

"En we gaan niet discrimineren," zei de makelaar, "want als er hetero's in de wijk willen gaan wonen en de bewoners willen dat niet, dan zullen we overleg moeten voeren."

Projectontwikkelaar Blauwhoed heeft al een contract getekend met de provincie Noord-Brabant over de bouw van huizen op het terrein. De huizen komen op een stuk bosgrond dat bedoeld was voor een groot winkelcentrum, maar dat er nooit is gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl