NOS NieuwsAangepast

Zoontje flatspringer buiten gevaar

De peuter die gisteren in Tilburg door zijn vader werd meegenomen in een sprong van een flat, maakt het redelijk goed. De vader van het jongetje van twee sprong naar beneden met zijn zoontje in zijn armen. De man (43) was op slag dood; de peuter overleefde de val.

Tegen Omroep Brabant vertelde de moeder dat het kind het naar omstandigheden goed maakt en buiten levensgevaar is.

Ze is bij hem in het ziekenhuis. "Mijn zoontje heeft me nodig", zegt ze. In reactie op alle krantenberichten over het gebeurde zegt ze: "Het maakt me niet uit wat ze schrijven. Het is gebeurd en dat kan niemand terugdraaien. Ik hoop dat alle media me met rust laten."

Jeugdzorg

Het kind staat sinds vorig jaar juni onder toezicht van Jeugdzorg. De ouders zouden relatieproblemen hebben gehad. Volgens Jeugdzorg woonden ze niet meer bij elkaar. Ook zou de man werkloos zijn geweest.

"De onderlinge problemen waren bij ons bekend, maar we hadden dit niet kunnen voorzien", zegt directeur Kees Swaanen tegen Omroep Brabant.

Jeugdzorg gaat intern bekijken of voorkomen had kunnen worden wat er is gebeurd. De zaak is ook gemeld bij de Inspectie Jeugdzorg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl