NOS NieuwsAangepast

Olietanker verdwenen bij Singapore

Een Thaise olietanker is waarschijnlijk gekaapt onderweg van Singapore naar Indonesië. Er is sinds dinsdag geen contact meer geweest met het schip. Donderdag had het moeten aankomen in de Indonesische havenstad Pontianak op Kalimantan.

Het schip, de Orapin 4, vervoert diesel. Er zijn 14 bemanningsleden aan boord. De Thaise eigenaar verloor het contact dinsdag, niet lang na het vertrek uit Singapore, meldt het Piracy Reporting Centre van het Internationaal Maritiem Bureau in Kuala Lumpur.

De tanker zou het op een na grootste schip zijn dat de afgelopen maanden is gekaapt.

Piraten

Vandaag is het schip als vermist en mogelijk gekaapt opgegeven. Aan andere schepen in het gebied is gevraagd uit te kijken naar de vermiste olietanker en naar piraten.

Vorige maand werden een Thais en een Singaporees schip met diesel in Aziatische wateren overvallen door piraten en leeggeroofd. De Indonesische bemanning van het schip uit Singapore werd gegijzeld en de kapitein verwond.

In de buurt van Indonesië werden in de eerste drie maanden van het jaar 23 schepen overvallen of werd een poging daartoe gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl