NOS NieuwsAangepast

Toch geen kort geding VAK410

De Ajax-supporters van VAK410 spannen toch geen kort geding aan tegen de beslissing van de club om hen te weren bij de uitwedstrijd tegen Heracles. Dat heeft hun advocaat Christian Visser tegen BNR gezegd.

Volgens Visser zou een kort geding zorgen voor nog meer onderlinge strijd, en dat zouden de supporters niet willen. "Ze willen juist nu uitstralen dat Ajax één club is en dat er onderling geen problemen zijn."

Eerder lieten de Ajax-fans weten het niet eens te zijn met de beslissing van de club. Op de website van de vereniging stond dat "Ajax en de KNVB het hele vak als schuldig beschouwen".

Bekerfinale

Ruim duizend supporters kregen gisteren een brief van Ajax waarin staat dat ze de wedstrijd niet mogen bijwonen. De club nam het besluit nadat leden van de groep vuurwerk op het veld gooiden tijdens de bekerfinale in De Kuip. De totale schade aan het stadion bedraagt 66.000 euro.

Ajax verkocht in totaal 485 kaarten voor het uitvak van het Polman-stadion in Almelo. Volgens de club zullen uiteindelijk ongeveer 350 Ajax-supporters in het uitvak zitten. Hoeveel supporters kaarten hebben voor de vakken met Heracles-supporters is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl