NOS NieuwsAangepast

Prins George ontmoet bilby George

Op hun rondreis door Australië hebben de Britse prins William en zijn gezin een bezoek gebracht aan de Taronga-dierentuin in Sydney. Prins George kon er de langoorbuideldas zien die naar hem genoemd is.

De langoorbuideldas, bilby in het Engels, is een bedreigd Australisch nachtdiertje, ter grootte van een kat. Het bezoek met Pasen is toepasselijk, omdat in Australië paaseieren worden rondgebracht door de Paasbilby.

Prins George was zeer geïnteresseerd in zijn naamgenoot. Zijn moeder Kate moest zelfs ingrijpen toen hij probeerde het oor van het diertje te grijpen. "Als hij hem eenmaal vast heeft, laat hij hem niet meer los. Hij heeft sterke handjes", legde ze uit aan de verzorger.

Knuffel weggegooid

Het bilbyverblijf in de dierentuin werd met het bezoek van George officieel geopend. Het was de tweede keer dat George een publieke bijeenkomst had: zijn eerste officiële optreden was bij een speelafspraak in Nieuw-Zeeland.

De 9 maanden oude George was niet onder de indruk van een pluchen langoorbuideldas die hij na het bezoek kreeg. Hij stak liever de begeleidende kaart in zijn mond en gooide de knuffel op de grond. "Hij vindt hem echt wel mooi hoor", verzekerde zijn vader William de pers.

Fotomoment

Nadat George was meegenomen door zijn nanny voor zijn middagslaapje, kregen William en Kate samen nog een rondleiding door de zoo. Ze kregen er onder meer een quokka (een kleine wallaby), twee mierenegels en galahs (een soort kaketoe) te zien.

Ook voedden ze de kangoeroes en aaide William een koala. "Dit is het moment waarop iedereen heeft gewacht", zei de prins over het fotomoment met de typisch Australische fauna.

Handtekeningen

Eerder op de dag had het prinselijk paar een kerkdienst bijgewoond ter gelegenheid van Pasen. De twee zetten ook hun handtekening in een bijbel die gebruikt werd bij de eerste kerkdienst in de Britse kolonie, in 1788.

In de bijbel stonden al de handtekeningen van prins Charles en zijn vrouw Diana, en de vorsten Elizabeth II en George VI.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl