NOS NieuwsAangepast

Universiteiten: student, schrijf je in!

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) roept jongeren op om zich zo snel mogelijk in te schrijven voor hun studie.

Dit jaar geldt voor het eerst dat studenten zich voor 1 mei moeten aanmelden en het aantal inschrijvingen blijft fors achter. Dat ligt nu op zo'n 42.000.

Vorig jaar moesten studenten zich voor 1 september inschrijven. Toen meldden zich uiteindelijk zo'n 63.000 jongeren aan.

Deadline

De VSNU roept studenten op om op tijd een DigiD aan te vragen en de deadline van 1 mei serieus te nemen. Universiteiten en hogescholen kunnen studenten weigeren die zich later inschrijven.

De deadline is vervroegd vanwege de invoering van de zogenoemde studiekeuzecheck. Daarbij worden de verwachtingen van studenten en de inhoud van de opleiding naast elkaar gelegd om te kijken of die overeen komen. Het moet leiden tot minder uitval op universiteiten en hogescholen.

LAKS

Volgens het LAKS is het een groot probleem dat twee weken voor de deadline eenderde van de middelbare scholieren zich nog niet heeft aangemeld. "Alsjeblieft scholieren, maak je keuze en schrijf je nu in," zegt het LAKS.

De scholierenorganisatie wijst erop dat jongeren zonder DigiD ook nog rekening moeten houden met een wachttijd voor de digitale handtekening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl