NOS VoetbalAangepast

Sevilla-Valencia, Benfica-Juve in EL

In de finale van de Europa League zal in elk geval één Spaanse club staan. Bij de loting in Nyon voor de halve finales werden Sevilla FC en Valencia CF aan elkaar gekoppeld. De andere halve finale gaat tussen Benfica en Juventus.

De wedstrijden worden gespeeld op 24 april. De returns zijn een week later op 1 mei. De winnaar van het duel tussen Sevilla en Valencia is aangeduid als 'thuisspelende' ploeg voor de finale op 14 mei in Turijn in het stadion van Juventus.

Onderlinge resultaten

Sevilla en Valencia troffen elkaar nog niet eerder in Europees verband. Sevilla haalde twee keer de finale en won die beide keren. Valencia stond in 2004 in de eindstrijd en ook die werd gewonnen.

Tweevoudig verliezend finalist Benfica en drievoudig winnaar Juventus stonden al vier keer tegenover elkaar. In de halve finales van de Europa Cup I won Benfica in 1968 het thuis- en uitduel (2-0 en 1-0) en in 1993 ging Juventus ten koste van de Portugezen door naar de halve finales van de UEFA Cup na een 2-1 uitnederlaag en 3-0 thuiszege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl