Bayern schuift thuis United opzij

Bayern München heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Duitsers wonnen thuis met 3-1 van Manchester United en dat was genoeg om verder te bekeren na de 1-1 van vorige week in Engeland.

Voor Bayern zou een 0-0 gelijkspel al volstaan, maar direct na de aftrap liet het al zien dat het niet van zins was achterover te gaan leunen. De Duitsers stormden direct naar voren en verschenen in de openingsminuten al een paar keer dreigend voor het Engelse doel.

De beste kans voor rust was echter voor Wayne Rooney, die bij een counter iets te lang treuzelde en daardoor de bal verspeelde. Bayern bleef tot de rust het Engelse doel omsingelen, zonder daarbij doelman David de Gea serieus te testen.

De tweede helft begon flitsend en United kwam daarbij na een genadeloos hard schot van Patrice Evra in de kruising op voorsprong. Lang kon United niet genieten van de treffer, want twee minuten later kopte Mario Mandzukic de gelijkmaker binnen na een voorzet van Franck Ribéry.

Een kwartier voor tijd was de wedstrijd beslist en Arjen Robben had daar een groot aandeel in. Eerst verzorgde hij de assist voor de 2-1 van Thomas Müller en vervolgens tekende hij zelf voor de 3-1 met een schot dat via de voet van Nemanja Vidic het doel in vloog.