NOS NieuwsAangepast

Zaak-Panama: jongens gezocht

In Panama zoekt de politie twee jongens die zouden hebben geluncht met de Nederlandse vrouwen die al ruim een week worden vermist. De vier zouden op de dag voor de verdwijning van Kris Kremers en Lisanne Froon in restaurant Nelvis in de stad Boquete hebben gegeten. Dat staat op de Facebookpagina die wordt beheerd door de broer van Lisanne.

De politie hoopt dat mensen met informatie komen waarmee de identiteit van de twee jongemannen kan worden achterhaald.

Toeristen

Tegen NOS-correspondent Marc Bessems zegt de politie dat Kris en Lisanne vermoedelijk niet zijn meegenomen door de jongens. "Want er zitten in die stad altijd heel veel buitenlandse toeristen met elkaar te eten", zegt Bessems, die in het gebied is.

Eerder werd gemeld dat Kremers en Froon op de dag van hun verdwijning met de onbekende jongens hadden ontbeten. De directrice van de school waar de vrouwen Spaans studeren sprak dat gelijk tegen. "Die dag hebben ze ontbeten bij hun gastgezin. Daar is geen twijfel over", aldus Ingrid Lommers in een reactie.

Speurhonden

Kremers (21) en Froon (22) worden sinds vorige week dinsdag vermist. Ze wilden 's middags een boswandeling maken in de omgeving van Boquete. Het is onduidelijk of ze die wandeling zijn begonnen.

Reddingswerkers en vrijwilligers zoeken al dagen in het gebied rond de stad, maar van de twee ontbreekt ieder spoor. Er zijn helikopters, speciale troepen en speurhonden ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl