NOS NieuwsAangepast

Tweede Kamer tikt Rutte op vingers

De Tweede Kamer tikt premier Mark Rutte op de vingers omdat hij op 18 maart, de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen, niet aanwezig was bij de afronding van een debat. Dat blijkt uit een afschrift van een brief die voorzitter Van Miltenburg namens de Kamer naar de premier stuurt en waar Kamerleden over twitteren. De brief is vandaag doorgestuurd naar alle Kamerleden.

Volgens de Kamer lijkt het erop dat Rutte die dag zijn campagne-activiteiten voor de VVD liet voorgaan. Het ging om de afronding van een debat voorafgaand aan de EU-top later die week. Bij het eerdere voorbereidende debat over de top waren premier Rutte en minister Timmermans er wel, maar bij het afrondende overleg lieten ze zich vertegenwoordigen door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

Verkiezingscampagne

Het Presidium heeft de Kamervoorzitter verzocht de premier te laten weten dat het "ernstig wordt betreurd dat van de gangbare regels in de Kamer is afgeweken". Verder staat in de brief dat het Presidium zich niet aan de indruk kan onttrekken dat "de oorzaak van het onderhavige probleem samenhangt met de verkiezingscampagne".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl