NOS NieuwsAangepast

Leerkracht Pedro sloeg geen alarm

De leerkracht van de 9-jarige Amsterdamse jongen Pedro heeft gisterochtend niets ondernomen toen bleek dat hij niet op school was. Dat heeft de directeur van de Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp gezegd.

De onderwijzeres had kort na het ingaan van de school gezien dat de scholier afwezig was. Volgens de regels had ze rond 10.30 uur, in de korte pauze, contact moeten opnemen met zijn ouders.

Dat is om nog onduidelijke reden niet gebeurd, zegt directeur Kosterman. Hij heeft vanmiddag een gesprek met haar waarin ze tekst en uitleg moet geven.

Ouders

De school heeft nog geen afspraak met Pedro's ouders gemaakt voor een gesprek. Dat komt volgens directeur Kosterman op het moment dat de politie het onderzoek heeft afgerond.

De klasgenoten van het jongetje, dat vanochtend werd teruggevonden in een plantsoen in Amsterdam-Osdorp, zijn vanochtend extra opgevangen. Veel kinderen zijn volgens Kosterman geschrokken van zijn verdwijning.

Protocol

Scholen en ook ouders hebben te maken met regels om te voorkomen dat een kind wordt vermist. Ouders moeten voor schooltijd melden dat hun kind niet kan komen, bijvoorbeeld wegens ziekte of bezoek aan een arts.

Scholen moeten op hun beurt in de gaten houden of een kind aanwezig is en indien nodig snel contact opnemen met de ouders om erachter te komen wat er aan de hand is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl