NOS NieuwsAangepast

Onbekende passagier zocht asiel

Een van de mannen die met een gestolen paspoort aan boord gingen van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines, was een Iraanse asielzoeker. Dat hebben de Maleisische autoriteiten gemeld.

Volgens de politie in Kuala Lumpur gaat het om een man van 19. Hij had een ticket van Maleisië naar Frankfurt, via Peking en Amsterdam. Hij zou in Duitsland asiel hebben willen aanvragen.

De moeder van de jongeman woont in Frankfurt. Ze heeft inmiddels contact gehad met de politie.

Tweede passagier

De Iraniër was een van de twee passagiers die met een gestolen paspoort reisden. Over de andere man is alleen bekend dat hij geen Aziatisch uiterlijk had. Een Iraniër in de Thaise badplaats Pattaya, die de tickets voor de twee boekte, zegt dat ook de ander een asielzoeker is. Die wilde naar Kopenhagen vliegen.

De twee spelen een hoofdrol in het onderzoek naar de vermiste Boeing 777. De onduidelijkheid over hun identiteit voedde geruchten dat een aanslag is gepleegd op het toestel.

Goedkoopste ticket

Eerder vandaag liet de Thaise politie al weten dat de mannen waarschijnlijk asielzoekers waren. De tussenpersoon in Pattaya kocht voor hen de goedkoopste tickets. "Als ze terroristen waren, hadden ze een specifieke reisroute en vlucht gekozen", meent de politie.

De Boeing van Malaysia Airlines verdween zaterdag tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Van het toestel en de 239 inzittenden ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl