NOS SchaatsenAangepast

"Bergsma heeft klein probleempje"

Na afloop van de ploegenachtervolging verscheen bondscoach Arie Koops opgewekt voor de camera. Zowel de mannen als de vrouwen hadden goud veroverd en daarmee was het doel bereikt.

Toch was er nog een smetje op de gouden dag van Oranje. Jorrit Bergsma liet zaterdagochtend weten niet meer bij de achtervolgingsploeg te willen horen. Hij voelde zich niet serieus genomen. Koops reageerde na afloop nog even kort op het voorval.

"Klein probleempje"

"De route voor een reserve is simpel: drie keer reserve en alleen invallen bij een noodgeval. Een heldere route en op het moment dat je die erecode breekt, dan heb je wel een klein probleempje", verduidelijkt Koops.

"We hebben ons gefocust op de drie jongens die het moesten doen. Denk maar eens aan de aanloop: toen Jorrit niet verscheen op een trainingskamp. Toen was het even klaar", legt Koops uit.

"Zo'n jongen wil je er graag bij hebben"

Bergsma reed na de tijdelijke verbanning nog wel een wereldbekerwedstrijd. "In Berlijn hebben we hem opgesteld, met de gedachte dat hij een belangrijke rol zou kunnen Spelen hier in Sotsji."

"We móeten een reserve hebben, er kan altijd iets gebeuren. Met Jillert Anema hadden we een afspraak, dat we gewoon gebruik van Jorrit konden maken. Zo'n jongen wil je er graag bij hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl