NOS NieuwsAangepast

"Kom naar Marokkaanse wijnbar"

Aan publiciteit ontbreekt het de nieuw geopende wijnbar Uva Dolce in Rotterdam niet. Alleen is het niet de aandacht die je als startend ondernemer wenst.

De Marokkaans-Nederlandse Elou Akhiat heeft doodsbedreigingen gekregen en honderden dreigmails. De strekking: de islam en alcohol gaan niet samen.

Keuze respecteren

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam windt zich er flink over op, in een open brief in Metro. Ook als je het niet eens bent met de keuze van een ander moet je die respecteren, vindt Aboutaleb.

Hij vervolgt: "Waar haal je het lef vandaan om iemand op deze manier angst aan te jagen?"

Om de bedreigde ondernemer te steunen, hebben de lokale lijsttrekkers gisteren wat gedronken in de wijnbar. Een Amsterdamse Marokkaan roept landgenoten op om dat ook te doen.

Idioot conservatisme

Chafik Benhmidouch heeft een Facebookpagina geopend om de Rotterdamse wijnbar te steunen. De doodsbedreigingen moeten wat hem betreft stoppen.

"Iedereen die van wijn en gezelligheid houdt - en klaar is met dit soort idioot conservatisme: kom langs!", aldus Benhmidouch. Oud-Kamerlid Tofik Dibi is waarschijnlijk ook van de partij.

Halalwijn

Elou Akhiat, de eigenares van de wijnbar, snapt de ophef niet. In het AD zegt ze dat de wijnbar ook thee serveert, net als alcoholvrije halalwijn. "Ik word gezien als een hoer die haar gemeenschap en religie afvalt", zegt ze.

Akhiat wil vooral iets in beweging brengen in Rotterdam-Noord en zegt dat iedereen welkom is in haar wijnbar. Ook mensen die geen alcohol drinken en een boerka dragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl