NOS NieuwsAangepast

5 jaar cel voor slaan politieman

Een man van 41 die een politieman op zijn strottenhoofd heeft geslagen, moet vijf jaar de cel in. De rechtbank in Arnhem vindt dat de man uit Ede schuldig is aan onder meer poging tot doodslag. Het OM had twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De man werd twee jaar geleden door agenten betrapt toen hij een ruit van een auto vernielde. Hij werd opgepakt en sloeg kort daarna uit het niets een agent tegen zijn keel. De politieman moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis.

De Edenaar moet van de rechter ook een schadevergoeding aan de politieman betalen. In zijn veroordeling zijn ook het beledigen van agenten, het mishandelen van een medegevangene en twee diefstallen meegenomen.

Extra lange straf

Volgens de rechtbank heeft de man laten zien "lak te hebben aan met name de fysieke integriteit van anderen". Hij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, maar weigert zich daaraan te laten behandelen. In plaats van tbs met dwangverpleging heeft de rechtbank daarom een extra lange gevangenisstraf opgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl