Juventus simpel langs Inter

Juventus heeft zijn koppositie in de Serie A verstevigd. Juve won thuis met 3-1 van Internazionale en zag nummer drie Napoli met 3-0 onderuit gaan bij Atalanta.

Het duel van naaste belager AS Roma met Parma werd na elf minuten gestaakt vanwege overvloedige regenval.

Andrea Pirlo leidde met een prachtige voorzet de 1-0 van Stephan Lichtsteiner in; de Zwitser scoorde koppend. Rodrigo Palacio liet kort voor rust de kans op de gelijkmaker lopen.

Juve kwam na rust via Giorgio Chiellini en Arturo Vidal op 3-0, waarna Rolando wat terugdeed namens Inter, dat echter geen moment aanspraak mocht maken op de meer.

Napoli had de nederlaag aan zichzelf te wijten, want alle goals waren het gevolg van pover verdedigen. De Argentijn Germán Denis scoorde twee keer tegen zijn oude club: de 1-0 kort na rust en de 2-0 halverwege de tweede helft.