NOS NieuwsAangepast

Bestand Oekraïne lijkt te houden

Betogers en politie hebben zich vannacht aan het bestand gehouden dat in de Oekraïense hoofdstad Kiev is afgesproken. De afgelopen nacht zijn er geen grote incidenten geweest.

Het bestand gold in eerste instantie tot 19.00 uur gisteravond. Na overleg tussen de regering en de oppositie vroeg oppositieleider Klitsjko de demonstranten het bestand met enkele dagen te verlengen. Concrete resultaten heeft het overleg overigens niet opgeleverd.

Sommige demonstranten waren het niet eens met die beslissing en vonden dat de regering verder onder druk moest worden gezet. Hoewel ze dus slechts morrend akkoord gingen met de verlenging van het bestand, is de nacht in Kiev relatief toch rustig verlopen.

Verhard

In Kiev wordt al sinds november geprotesteerd tegen het pro-Russische beleid van president Janoekovitsj. Hij liet toen een verdrag met de Europese Unie varen voor meer toenadering tot de oude Sovjet-overheerser.

De afgelopen dagen zijn de demonstraties in Kiev verhard, omdat Janoekovitsj wetten uitvaardigde die protesteren moeilijker maakten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl