NOS NieuwsAangepast

Dode jongen in huis Amersfoort

In Amersfoort is in een woning aan het Noorderlicht het lichaam van een jongen van 11 gevonden. Hij was overleden. Zijn 47-jarige moeder, die ook in de woning was, is gewond. Beiden worden door de politie beschouwd als slachtoffers.

De moeder is met behulp van de brandweer uit de woning gehaald en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe ze eraan toe is.

Vader

De politie heeft het huis afgezet voor onderzoek. Daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd.

Rond 16.30 uur kreeg de politie de melding dat er iets aan de hand was in de woning. Toen de politie daar aankwam, vond ze de moeder en haar zoon.

De politie heeft onder meer met de vader gesproken, die op hetzelfde adres woont. De politie benadrukt dat de man geen verdachte is.

Diep geraakt

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort is aan het eind van de middag geïnformeerd over de vondst in de woning in de wijk Nieuwland.

"Het afschuwelijke bericht over de dood van de zoon heeft ook mij diep geraakt", laat de burgemeester in een schriftelijke verklaring weten. Volgens Bolsius is er "zorg over de toestand van de gewonde moeder".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl