NOS NieuwsAangepast

Protest in Spanje breidt zich uit

Door correspondent Jessica van Spengen

In Spanje is het protest dat deze week begon in Burgos in de afgelopen dagen overgeslagen naar bijna vijftig andere steden. In Burgos keren de bewoners zich tegen de aanleg van een boulevard en een ondergrondse parkeergarage.

De demonstranten in de andere steden tonen zich solidair met de bewoners van de wijk Gamonal in Burgos en protesteren tegen de slechte economische situatie van veel mensen in Spanje.

Via internet werden bewoners van andere steden opgeroepen ook de straat op te gaan. In sommige steden liep de spanning hoog op. In Madrid werden veertien mensen opgepakt.

Burgos

Het protest in Burgos gaat ook door. De bewoners van de arbeiderswijk Gamonal eisen van de gemeente dat de werkzaamheden definitief worden stilgelegd, maar de burgemeester heeft aangekondigd dat de werkzaamheden worden hervat, al zei hij er niet bij wanneer dat gaat gebeuren.

Het project kost ruim 8 miljoen euro. De bewoners zijn boos omdat het werkloosheidspercentage in de wijk boven de 50 procent ligt. Ze eisen dat de gemeente het geld beter besteedt, onder andere in sociale projecten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl