NOS VoetbalAangepast

Eredivisie halverwege: Heracles Almelo

Voor Heracles Almelo is dit seizoen het eerste na het tijdperk Peter Bosz. Met Bosz beleeft Heracles de beste periode sinds de club betaald voetbal speelt.

Via spectaculair voetbal wordt de bekerfinale gehaald en de play-off's voor de Europa League. Hoe moet dat verder? En hoe moet dat verder zonder de doelpunten van Samuel Armenteros, Everton en Ninos Gouriye?

Winst bij Feyenoord

De erfenis is voor Jan de Jonge. Hij moet het na een paar wedstrijden ook nog eens stellen zonder Lerin Duarte, die verkocht wordt aan Ajax. Heracles kan zich geen spectaculaire aankopen veroorloven maar Bryan Linssen (VVV-Venlo), Mikhail Rosheuvel (Jong AZ) en Illias Bel Hassani (Sparta) zijn spelers met potentie.

Heracles begint zonder hoge verwachtingen aan het seizoen. De Jonge wil bouwen aan een nieuw Heracles en dat gaat met vallen en opstaan. Nederlagen tegen PEC Zwolle en Cambuur worden afgewisseld met een overwinning in de Kuip tegen Feyenoord.

Comeback Cziommer

Nieuwe gezichten spelen zich in het elftal, zoals de spitsen Mark Uth en Oussama Tannane, die De Jong heeft meegenomen uit de beloften van Heerenveen. Ook opvallend is de comeback van routinier Simon Cziommer.

Gaandeweg het seizoen vallen de puzzelstukjes in elkaar. De laatste vier wedstrijden voor de winterstop zet Heracles een knappe serie neer met overwinningen tegen Roda en AZ. Kampioenskandidaat Vitesse is blij met een punt in Almelo (2-2) en Feyenoord wint pas na strafschoppen in de beker.

Het nieuwe Heracles heeft gestalte gekregen en kan nog voor gekke dingen gaan zorgen in de weken die komen. Te beginnen bij de eerste eredivisiewedstrijd van 2014, uit tegen aartsrivaal FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl