RKC verslaat en passeert ADO

In de kelder van de eredivisie heeft RKC Waalwijk goede zaken gedaan door in Den Haag concurrent ADO te verslaan: 2-1.

De eerste keer dat RKC over de middenlijn kwam, had het onmiddellijk succes. Een voorzet van Mitch Apau werd onderweg van richting veranderd, waarna Kenny Anderson doelman Gino Coutinho met een kopbal verschalkte.

Nog voor er een kwartier verstreken was, had ADO al twee kansen op de gelijkmaker gehad. Michiel Kramer zag een kopbal gekeerd worden door keeper Arjan van Dijk en schoot in het zijnet.

De thuisploeg bleef behoorlijk combineren en Vito Wormgoor (kopbal via doelman Van Dijk op de paal) en Mike van Duinen (vrije schietkans) roken voor rust eveneens aan de 1-1.

Gemiste strafschop

Vroeg in de tweede helft hield Coutinho zijn ploeg in de race door een penalty van Sander Duits (Wormgoor vloerde Robert Braber) te keren. ADO putte daar echter geen moed uit, ging steeds gehaaster spelen en zorgde zelden meer voor gevaar.

RKC counterde in de slotfase naar de 2-0; Anderson stifte knap over Coutinho heen. Tom Beugelsdijk scoorde in de 89ste minuut tegen met een kopbal, maar zijn treffer kwam te laat voor de thuisploeg.