NOS VoetbalAangepast

"Als Cocu gaat, moet leiding mee"

"Als Phillip Cocu gaat, moet de clubleiding mee." Was getekend Ronald Waterreus zondagavond aan tafel bij NOS Studio Voetbal. De voormalig PSV-keeper wond zich na de pijnlijke 3-1 nederlaag tegen Feyenoord zichtbaar op.

Zeker toen het aanstaande programma van PSV ter sprake kwam en een mogelijk vertrek van de PSV-coach werd besproken. In december en januari moet PSV aantreden tegen zowel Vitesse, Ajax als AZ.

Flutrapportje

"Er wordt een persconferentie belegd als er een of ander flutrapportje wordt gepresenteerd", zei Waterreus, doelende op het onlangs gepresenteerde Forum PSV. Maar nu het volgens de keeper echt ergens om gaat, nu hoofdcoach Phillip Cocu echt onder druk staat, is er niemand die openlijk zijn steun uitspreekt. "Nu is het tijd om op te staan. Nu", aldus Waterreus.

Henk ten Cate, die zondagavond ook te gast was bij Studio Voetbal, was het met Waterreus eens. PSV speelde inderdaad bedroevend in Rotterdam, zei Ten Cate, maar dat is ook de verantwoordelijkheid van de clubleiding. "Je doet dit gezamenlijk."

Volgens Ten Cate heeft dit jonge PSV bovendien de druk van een favorietenrol onderschat. Waterreus voegde daar meteen twee factoren aan toe. De ploeg uit Eindhoven heeft een "onervaren staf" en vooral "een stuurloze leiding".

Adriaanse: komt vanzelf goed

Co Adriaanse gaf tot slot nog een positieve draai aan de discussie. "Ze zijn de beker uit, Europees zijn ze aan het aanmodderen en ze zijn kansloos om nog nummer één te worden. Dus eigenlijk kan Cocu nu in alle rust gaan opbouwen aan het team dat hij wil. Dan komt het vanzelf weer goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl