NOS NieuwsAangepast

Shariapolitie vernietigt bier

In het noorden van Nigeria heeft de islamitische politie een grote actie tegen bier gehouden. Met een shovel werden ruim 240.000 flesjes bier vernietigd, onder het aanroepen van Allah.

In het overwegend islamitische noorden van Nigeria geldt al jaren een verbod op alcohol. Lang knepen de autoriteiten echter een oogje dicht in bijvoorbeeld christelijke wijken.

In de stad Kano, waar een soort shariapolitie het voor het zeggen heeft, kondigde de politiechef onlangs aan de wet strenger te gaan handhaven. Vandaag voegde hij de daad bij het woord.

244.151

"We danken Allah dat we succesvol 244.151 flessen bier hebben vernietigd", zei hij na afloop van de actie. "We hopen dat dit het besmeurde imago van Kano erbovenop helpt."

Middenstanders in Kano klagen steen en been over de actie. "De sharia-functionarissen hebben mijn handeltje om zeep geholpen", zei een winkeleigenaar.

De politie is van plan meer van dit soort acties te houden. "We gaan binnenkort elk hoekje van de staat af om een einde te maken aan de verkoop en consumptie van alcohol", zegt de politiechef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl