NOS NieuwsAangepast

Gouden visum: de sleutel tot Europa

De sleutel tot Europa is te koop. Tenminste, als je in Portugal een huis koopt van minimaal 500.000 euro. Bij hun huis krijgen de kopers namelijk een 'gouden visum', en daarmee kun je door de 26 Schengenlanden reizen. Portugal wist zo het afgelopen jaar 318 (rijke) buitenlanders te trekken.

Vooral Russen en Chinezen zijn geïnteresseerd in een huis inclusief gouden visum. Portugal verdient er behoorlijk aan. Tot nu toe hebben ze 200 miljoen euro aan huizen te slijten en verwacht wordt dat daar in heel 2013 nog 100 miljoen bijkomt.

Our team offers a comprehensive service for non-EU investors via the Portuguese GOLDEN RESIDENCE PERMIT Scheme Portugal Invest (@InvestPortugal) September 22, 2013

Andere landen

Het gouden visum levert dus wat op. Omringende landen proberen daarom de regel over te nemen. Vorige maand werd in Spanje een soortgelijk project gestart. Griekenland verkoopt een visum voor minder, namelijk bij aankoop van een huis van minimaal 250.000 euro. En als je in Malta een huis van 6,5 ton of meer koopt, krijg je het staatsburgerschap cadeau.

Omdat de landen lid zijn van de Europese Unie kun je, als staatsburger van Portugal, Spanje, Griekenland of Malta bent, ook in andere landen van de EU wonen en werken.

Door Sterre

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl