Twente laat zege glippen tegen NEC

FC Twente heeft thuis tegen NEC een zeker lijkende zege laten glippen. Na een 2-0 ruststand liet het de Nijmeegse club tot 2-2 terugkomen, waardoor het de koppositie in de eredivisie verspeelde.

In de eerste helft was het alles Twente wat de klok sloeg en dat leverde twee goals op; Shadrach Eghan scoorde uit de rebound na een gestopt schot van Luc Castaignos en Quincy Promes met een vallende volley.

Na rust sloop er gemakzucht in het spel van de thuisclub en dat kwam de Tukkers duur te staan. Net als vorige week in het duel bij ADO Den Haag (3-2), incasseerde het kort na de pauze twee treffers; Sören Rieks scoorde op aangeven van Victor Pálsson en gaf de voorzet, waaruit Jakob Jantscher de 2-2 binnenkopte.

Twente perste er een slotoffensief uit, maar het spel van de Enschedeërs ontbeerde de scherpte die het voor de pauze had gekenmerkt. De strijdlustige staartclub hield daardoor zonder veel problemen stand en was bij een enkele counter zelfs dicht bij een nog grotere verrassing.

Trainer Twente schaamt zich

Trainer Michel Jansen van FC Twente ging na het gelijkspel door het stof. "Ik zit hier met het schaamrood op de kaken. Het is niet goed te praten hoe we in dit duel een voorsprong uit handen geven. De tweede helft was gewoon slecht."

"Natuurlijk hebben we een jonge groep spelers en natuurlijk heeft iedereen tijd nodig zich te ontwikkelen, maar de laatste wedstrijden zijn we wel heel veel leergeld aan het betalen. Deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen."