NOS NieuwsAangepast

Schippers: niet overal wachtlijsten

Minister Schippers zegt dat ouderen altijd wel ergens in een ziekenhuis terechtkunnen. Ze noemt het niet goed als ouderen te lang moeten wachten op zorg, maar als er in een ziekenhuis een te lange wachttijd is, dan is er volgens haar altijd wel een ander ziekenhuis waar ze wel snel kunnen worden geholpen.

Zondag berichtte de NOS dat tientallen ziekenhuizen te lange wachtlijsten hebben. In sommige gevallen is de wachttijd meer dan twintig weken, terwijl afgesproken is dat dit maximaal vier weken mag zijn.

Het gaat vooral om ingrepen en behandelingen die ouderen nodig hebben, zoals pijnbestrijding, oogheelkunde, reumatologie en revalidatiegeneeskunde.

Vier weken wachttijd

Ziekenhuizen benadrukken dat afgesproken wachttijd van vier weken voor acute zorg is. D66 wilde van de minister weten wat zij kan doen om de wachtlijsten tegen te gaan en drong aan op een knelpuntenanalyse en een gesprek met de ziekenhuizen.

Volgens Schippers zijn sommige ziekenhuizen waaronder het Flevoziekenhuis al druk bezig met het terugdringen van de wachtlijsten. Maar, zo zegt Schippers, als er ergens te lange wachttijden zijn kan een patient altijd ergens anders terecht. Zorgverzekeraars bemiddelen daar ook bij, benadrukt Schippers maar " dit is nog te weinig bekend".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl