NOS NieuwsAangepast

Nieuwe informatie Di onder de loep

De Britse recherche heeft nieuwe informatie gekregen over de dood van prinses Diana en haar partner Dodi al Fayed in 1997. Scotland Yard heeft bekendgemaakt dat rechercheurs bezig zijn de geloofwaardigheid van deze informatie vast te stellen.

De politie benadrukt dat het niet gaat om een nieuw onderzoek naar de omstandigheden waaronder het paar verongelukte in Parijs. Eerder onderzoek wees in 2008 uit dat het ongeluk te wijten was aan het roekeloze rijgedrag van de chauffeur van de auto waarin Diana en Dodi zaten.

Ook het feit dat de auto achtervolgd werden door paparazzi, zou aan het ongeluk hebben bijgedragen.

Operatie Paget

Van wie de nieuwe informatie afkomstig is, is niet duidelijk, en ook over de informatie zelf is niets bekendgemaakt. Scotland Yard liet ook weten dat het bekijken van de nieuwe gegevens niet valt onder Operatie Paget.

Onder die naam deden rechercheurs eerder onderzoek naar de theorie - onder meer van de vader van Dodi al Fayed - dat de prinses en haar partner in werkelijkheid zijn vermoord. Hiervoor is destijds geen bewijs gevonden.

Prinses Diana, de eerste vrouw van kroonprins Charles, was 36 jaar toen ze verongelukte. Haar dood dompelde Groot-Brittannië destijds in diepe rouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl