NOS NieuwsAangepast

Artsen Ruwaard boos op IGZ

De medisch specialisten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse hebben een boze brief gestuurd aan minister Schippers. Ze vinden dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) veel te hard heeft ingegrepen in het ziekenhuis.

Het Ruwaard kwam het afgelopen jaar herhaaldelijk negatief in het nieuws, onder meer door financiële problemen en een opvallend groot aantal sterfgevallen. De IGZ hield het ziekenhuis een half jaar onder verscherpt toezicht en de afdeling cardiologie was vanwege de problemen een tijdje dicht.

Daad stellen

In de brief, die online is gezet door RTL Nieuws, verwijten de specialisten de IGZ te hard te hebben ingegrepen om "een daad te stellen". De inspectie zou dat hebben gedaan onder druk van de recente kritiek op haar functioneren. De maatregelen bij het Ruwaard waren volgens de specialisten dan ook "disproportioneel streng".

De artsen geven toe dat er zaken zijn fout gegaan in het Ruwaard, maar nemen afstand van het beeld er "van alles mis zou zijn". Volgens hen is er inmiddels veel verbeterd in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl