NOS NieuwsAangepast

Speciale eenheden ingezet in Brazilie

Er worden speciale politie-eenheden ingezet in vijf Braziliaanse steden waar geprotesteerd wordt. Dat heeft de regering van 'tt land bekendgemaakt. Bijna een kwart miljoen mensen eisen betere leefomstandigheden. Opstanden worden nu al hard neergeslagen door politietroepen.

In de steden Rio de Janeiro, Minas Gerais, Bahia, Ceara en de hoofdstad Brasilia worden speciale politietroepen ingezet. In bijna al die steden vinden voetbalwedstrijden plaats van de Confederations Cup, schrijft de BBC. Volgens het Braziliaanse ministerie van Justitie is Recife de enige voetbalstad die geen hulp van overheidstroepen heeft gevraagd.

't Sturen van de troepen volgt op een harde confrontatie tussen de oproerpolitie en demonstranten gisteren in Sao Paulo. In de grootste stad van het Zuid-Amerikaanse land vernielden groepen gemaskerde activisten winkels en banken. Daarnaast vochten ze met andere demonstranten die 't geweld tegen wilden houden.

Massa

Op 2 juni sloeg de vlam in de pan toen hogere prijzen werden gerekend voor het openbaar vervoer. Sindsdien is de olievlek van protesten verspreid over twaalf steden.

Het is niet bekend hoeveel agenten er naar de steden worden gestuurd. Het Braziliaanse ministerie van Binnenlandse Zaken ontkent overigens dat de speciale eenheden worden ingezet om de demonstranten. De inzet zou al gepland zijn vanwege de Confederations Cup.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl