NOS NieuwsAangepast

Arrestant steekpartij Parijs bekent

De 22-jarige Fransman die vastzit voor een aanval op een militair in Parijs, heeft bekend. Dat heeft justitie in Parijs gezegd. De man zou de militair in zijn nek hebben gestoken "uit religieuze overtuiging".

Vanmorgen werd in het dorpje La Verriere, in de buurt van Parijs, een 22-jarige man aangehouden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken ging er toen al vanuit dat hij de dader was. Bronnen van het persbureau AFP meldden ook al dat het om een radicale moslim ging. De zaak wordt nu onderzocht door een speciale antiterreurcel van de Franse justitie.

Franse media schrijven dat de man werd gevonden, nadat hij een flesje water dronk en dat achterliet. Via zijn DNA konden ze informatie over de persoon achterhalen. Ook noemen ze dat de gearresteerde man een bekende is van de politie. Zijn strafblad bestond uit de veroordeling voor kleine delicten, zoals diefstallen en inbraken.

Franse media: vermoedelijke dader aanval militair La Defense getraceerd omdat ie flesje met drinken en dus DNA had achtergelaten. Ron Linker (@LinkerFRA) 29 mei 2013

Nek en gezicht

De neergestoken Fransman bewaakte een winkelgebied in Parijs, toen hij werd aangevallen. Hij raakte gewonde aan zijn nek en gezicht, maar heeft het ziekenhuis verlaten.

De steekpartij in Frankrijk kwam enkele dagen na de aanslag op een Britse militair in Londen. Beide aanslagen vonden plaats op klaarlichte dag, maar in Londen vluchtten de daders niet, in Frankrijk dus wel.

Er wordt nog onderzocht of de twee zaken verband houden met elkaar.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl