NOS NieuwsAangepast

Asscher ziet geen shariawijk in DH

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft niet de indruk dat in een deel van de Haagse Schilderswijk religieuze normen aan anderen worden opgelegd. Dit zegt hij naar aanleiding van zijn bezoek vanmorgen aan deze wijk.

Asscher ging poolshoogte nemen in de Schilderswijk na berichtgeving in dagblad Trouw afgelopen zaterdag. De krant schreef na eigen onderzoek dat een deel van de Schilderswijk zich "ontwikkelt tot een enclave van orthodoxe moslims".

"Na alle berichtgeving vond ik het belangrijk zelf de wijk te bekijken. Dat doe ik in dat soort gevallen altijd, zelf proeven", zegt Asscher. Hij is met een wijkagent de straat opgegaan en spreekt over een "nuttig bezoek".

"Harde wijk"

Asscher noemt het deel van de Schilderswijk, bekend als de Vergeten Driehoek, een "diverse buurt in een moeilijke wijk met veel moslims onder de bevolking". "Het is een harde wijk die ook overlast en criminaliteit kent."

Volgens de minister geldt in Nederland "godsdienstvrijheid, maar ook het recht om niet te geloven". De politie is zeer zichtbaar aanwezig in de wijk, constateerde de minister. "Ik ben onder de indruk van de band die de politie met de buurt heeft opgebouwd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl