NOS NieuwsAangepast

Aanslag op Duitse politicus verijdeld

De Duitse politie heeft vier moslimmannen aangehouden die een aanslag zouden voorbereiden op een extreemrechtse politicus. De salafisten zouden het hebben gemunt op de leider van de regionale partij Pro NRW, Markus Beisicht.

Twee verdachten werden aangehouden in de buurt van Beisichts huis in Leverkusen. De andere verdachten zijn opgepakt in Essen en Bonn. In de woning van de verdachte uit Bonn zijn ook vuurwapens en explosieven gevonden.

Invallen

Een justitiewoordvoerder zegt dat de verdachten al een tijdje in de gaten werden gehouden. Aanhangers van het nationalistische Pro NRW en salafisten leven op gespannen voet met elkaar. Vorig jaar ontstonden rellen bij een betoging van Pro NRW, toen dertig partijleden stuitten op een groep van 600 salafisten.

Voglens de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen bewijzen de arrestaties dat de dreiging van salafisten serieus wordt genomen. Eerder vandaag werden in Noordrijn-Westfalen en Hessen invallen gedaan bij leden van salafistische verenigingen. Ook besloot minister Friedrich van Binnenlandse Zaken om twee verenigingen te verbieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl