NOS NieuwsAangepast

NS wil één tarief op het spoor

Alle treinvervoerders die op het Nederlandse spoor actief zijn moeten hetzelfde tarief gaan rekenen voor treinreizen. Daarvoor pleitte de NS in het televisieprogramma Kassa.

Directeur Consumentenmarkt Erik Beenen zei dat de NS af wil van de onderlinge verschillen in prijs tussen de vijf Nederlandse treinvervoerders NS, Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia.

Papieren kaartje

Reizigers die met de ov-chipkaart reizen en op hun traject moeten wisselen van treinvervoerder, moeten daarvoor nu uitchecken bij de één, en inchecken bij de ander. Op het nieuwe traject betaalt iemand een nieuw tarief.

Mensen die met een papieren kaartje reizen hebben geen last van de tariefwisselingen. Zij kopen voor ze instappen een kaartje dat op het hele traject geldig is. Het prijsverschil tussen een reis met een papieren kaartje en een reis met de ov-chipkaart is volgens Kassa groot.

Dubbel opstaptarief

Gebruikers van de ov-chipkaart betalen bij het overstappen tussen verschillende vervoerders nu ook nog een dubbel opstaptarief. Daaraan komt eind maart een einde, beloofde staatssecretaris Mansveld deze week aan de Tweede Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl