NOS NieuwsAangepast

Paardenvlees mogelijk via NL

Een Nederlands bedrijf is mogelijk een onderdeel in het Europese schandaal met paardenvlees. Omroep Brabant en verschillende Britse media noemen onder meer het bedrijf Nemijtek in Breda als een van de schakels in het netwerk.

Het (Cypriotische) bedrijf Draap Trading zou in Roemenië zestig ton paardenvlees hebben gekocht. Een deel van dat vlees zou bij Nemijtek zijn opgeslagen. Het lijkt erop dat het vlees daarna als rundvlees verder is verhandeld. Nemijtek erkent dat er paardenvlees uit Roemenië ligt opgeslagen, maar volgens hen gaat het ook als paardenvlees weer de deur uit.

Lasagne

De NVWA heeft vanochtend Nemijtek bezocht. De voedsel en warenautoriteit wil dat niet bevestigen, maar werknemers van Nemijtek wel. De NVWA heeft monsters genomen van het opgeslagen vlees. Het vlees blijft tot nader order in de koelcel liggen.

De afgelopen tijd is in diverse Europese landen een schandaal ontstaan rond paardenvlees. Supermarkten bleken producten als lasagne te verkopen waar paardenvlees in zat, terwijl dat niet op de verpakking vermeld was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl