NOS NieuwsAangepast

Alle huizen in Ede hebben weer gas

Bij alle getroffen woningen in Ede is de gastoevoer weer hersteld. De huizen in de wijk Veldhuizen zitten sinds woensdag zonder gas, nadat een waterleiding en de daarnaast gelegen gasleiding waren gesprongen.

De waterleiding was snel hersteld, maar bij de gasleiding duurde dat langer, omdat er water in was gestroomd. Het herstel van de gasleiding kon pas beginnen nadat al het water en vuil eruit was gehaald.

Het herstel bij sommige huizen was lastig, doordat het water in sommige leidingen was bevroren. Verder moesten bewoners thuis zijn wanneer het gas weer werd aangesloten.

Informatiepost

Bij het herstellen van de gastoevoer is voorrang gegeven aan huizen die voor hun verwarming afhankelijk zijn van gas. Veel woningen in de wijk hebben wel verwarming omdat ze op de stadsverwarming zijn aangesloten.

De brandweer heeft in de wijk een informatiepost ingericht, waar ook iemand aanwezig is van netbeheerder Liander. Ook werden er gisteravond vanuit de post straalkachels uitgeleend aan bewoners die daar behoefte aan hadden.

De gemeente Ede had verder geregeld dat bewoners van de wijk in een nabijgelegen sporthal kunnen douchen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl