NOS SportAangepast

Van Gerwen naar finale, Barney niet

Michael van Gerwen heeft in Londen de finale bereikt van het PDC-WK darts.

De Brabander klopte de Engelsman James Wade, de nummer drie van de wereld, in tien sets: 6-4.

De 23-jarige Van Gerwen runde op enkele momenten na de show in Alexandra Palace met als hoogtepunt de negendarter in de derde leg van de vijfde set. Hij schreef vervolgens bijna geschiedenis door ook de vierde leg in negen pijlen te nemen. Hij vond de dubbel-twaalf echter niet opnieuw.

De Brabander was in de zevende hemel, raakte zijn concentratie kwijt en Wade kwam op 3-3. Van Gerwen won moeizaam set zeven, waarna hij geen problemen meer kende. Zo spannend als tegen Adrian Lewis, de uittredend kampioen die hij een ronde eerder klopte, werd het echter niet meer.

Taylor stopt Van Barneveld

In de eindstrijd staat Van Gerwen tegenover Phil Taylor, die Raymond van Barneveld met 6-4 versloeg. De vijftienvoudig wereldkampioen leek op weg naar een simpele zege, maar nadat Taylor in de zevende set twee wedstrijdpijlen had gemist, begon de comeback van Van Barneveld.

De Hagenaar knokte zich knap terug van 1-5 naar 4-5 dankzij enkele hoge finishes en 'The Power' wankelde. Barney liet in de tiende set echter twee kansen liggen om langszij te komen, waarna Taylor de klus alsnog klaarde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl