NOS SchaatsenAangepast

Verweij: "Dit kan zo niet langer"

In de week voorafgaand aan het nieuwe schaatsseizoen, dat vrijdag begint met de NK afstanden, belichten we de belangrijkste schaatsploegen. Dit keer de enige ploeg die nog geen sponsor heeft: Team Van Veen.

Meer dan zestig Nederlandse schaatsers hebben dit seizoen een profcontract. Maar als vrijdag de NK afstanden beginnen, zitten talenten Marrit Leenstra en Koen Verweij nog altijd zonder sponsor.

Verweij werd in 2011 derde op het WK allround en wereldkampioen ploegenachtervolging. Leenstra is al twee jaar op een rij Nederlands kampioene.

Talloze andere schaatsers met een minder palmares rijden met een contract op zak. "Dat is raar, ja", zegt Verweij van het sponsorloze Team Van Veen.

"Ik denk dat bij andere ploegen heel veel mensen er bij zijn genomen als trainingsmaten. Het is toch wel jammer om te zien dat Marrit en ik nog niet zijn opgepakt", klinkt de hulpkreet.

Redding nabij

Volgens Jan van Veen - coach van de ploeg waar ook Renz Rotteveel, Maurice Vriend en Lotte van Beek rijden - is de redding nabij. Er zijn gesprekken met potentiële sponsors. Goed nieuws voor Verweij. "Want dit kan niet heel lang zo doorgaan. Het is een duur geintje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl