NOS NieuwsAangepast

Ja, het lijkt! Nederlandse Europees kampioen cosplay

Verkleden als je favoriete games-personage, manga-of stripheld. Daar draait het om bij cosplay. En misschien had je het nog niet meegekregen, maar Nederland is dit weekend Europees kampioen geworden bij de EuroCosplay Kampioenschappen in Londen. EuroCosplay maakt deel uit van de London Comic Con Expo. Een evenement waar 60.000 mensen op afkwamen.

Skull Kid

In Londen won de Nederlandse Alana door het spelen van het personage Skull Kid uit de game Majoras Mask. Polen en Groot-Brittannië eindigden op de tweede en derde plaats.

De kampioenschappen zijn een serieuze zaak: de kwalificaties voor de competitie begonnen in maart in 26 landen. Honderden mensen deden mee. 44 van hen redden het tot de finale.

Cosplay

Bij Cosplay draait het om zo goed mogelijk een bepaald karakter of personage uit een game of manga nadoen. Spelers moeten de kostuums zelf maken. Het is vooral in Azië populair. Meer Cosplayers kan je bijvoorbeeld hier zien op hun Facebookpagina.

Cosplayers moeten hun kostuums zelf maken en worden beoordeeld op hun verschijning en uitvoering.

Wil je zien hoe de Nederlandse Alana het heeft gedaan? Hiernaast zie je haar in actie, gevolgd door de nummers 2 en 3, en een aantal andere deelnemers.

En hier zie je het originele karakter in de game. Oordeel zelf!

Door: Sanne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl