NOS NieuwsAangepast

Moppentappers Obama en Romney

Eindelijk viel er wat te lachen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen; vannacht stonden Obama en Romney opnieuw tegenover elkaar om zieltjes te winnen - maar nu door moppen te tappen. Ze spraken op een katholieke benefietavond, waar het traditie is dat de kandidaten hun tegenstander en zichzelf op de hak nemen.

En gelachen werd er tijdens de speeches. Bijvoorbeeld om Mitt Romney over zijn imago als miljonair: "Als kandidaat moet je allerlei soorten kleding aan. 's Ochtends een spijkerbroek, 's middags weer wat anders. Ik ben blij dat we nu aan konden trekken wat we thuis altijd aanhebben."

Ook Obama ging in op het geld van Romney: "Heerlijk om weer in New York te zijn. Ik heb vanmiddag nog wat winkels bezocht en ik hoor dat Romney ook wat winkels heeft gekocht." Hij keek ook nog even terug op zijn slechte optreden tijdens het eerste tv-debat: "Ik was een stuk feller in het tweede debat, omdat ik zo lekker had geslapen. Tijdens het eerste debat."

Romney reageerde daar lakoniek op: "Ik wou dat Joe Biden hier vanavond bij kon zijn", zei Romney. "Hij lacht tenslotte om alles."

Hier zie je Romney in actie:

Daarna was Obama aan de beurt:

Het Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner wordt elk jaar gehouden om geld op te halen voor arme kinderen. Het is vernoemd naar de eerste katholieke presidentskandidaat van de VS; de Democraat Al Smith verloor in 1929 van Herbert Hoover.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl